Yüksek Lisans Tezi

Bölgesel Kalkınma, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, GAP, GAP Planları.

Bu çalışmada Güneydoğu Anadolu Projesi ve Bölgesel Kalkınma çalışılmıştır. Bir ülkede Bölgesel Kalkınma Politikalarının gerekliliği ve Bölgesel Planlama kavramının uygulanması büyük ölçüde bu ülkedeki bölgesel eşitsizliklerden kaynaklanır. Türkiye’de Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin geri kalmışlığını gidermek ve bölgenin üretim imkanlarından ve su kaynaklarından optimum bir şekilde yararlanmak amacıyla Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) oluşturulmuştur. İnsani gelişme felsefesiyle hareket eden GAP, yatırımları hızlandıracak, bölgede ciddi boyutlara varan güvenlik sorununun çözülmesine katkıda bulunacaktır. Proje’nin tamamlanmasıyla ikinci bir Türkiye yaratılmış olacaktır.
Bölgesel Kalkınma, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, GAP, GAP Planları.


Çalışmanın ilk bölümünde azgelişmişlik, bölgesel kalkınma ve kalkınma ajansları detaylı bir şekilde ele alınmaktadır. Çalışmanın ikinci bölümünde ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sosyo-ekonomik yapısı ve GAP projesi temel hatlarıyla incelenmiştir. Son bölümde ise GAP Kalkınma Planları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Bölgesel Kalkınmanın nasıl sağlanacağı üzerinde durulmuştur.
Bölgesel Kalkınma, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, GAP, GAP Planları.
GAP Projesi yapımına başlandığı tarihten itibaren belirtilen hedeflere zamanında ulaşılamamış ve tekrar tekrar hedefler revize edilmiştir. Hedeflere ulaşmadaki gecikmeler sürdükçe artan nüfus sonucu işsizlik ve yoksulluk çığ gibi yükselmiştir. Bu nedenle proje, bölgenin problemleri gözönüne alınarak revize edilmeli ve bir an önce hayata geçirilmelidir.

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031