Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Lisans Tezi Bitirme Programı

BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI

DERS İÇERİKLERİ

,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

 1.      Yıl, Birinci Dönem

İKT  101  İktisat I  (3-0) 3

Dersin amacı; öğrencilere günlük ekonomik kararlarını vermede yardımcı olmak; mesleki başarı için gerekli olan temel iktisat bilgilerini kazandırmak ve toplum ve dünya olaylarının anlaşılmasını sağlayacak iktisat bilgileri ile donatmaktır. Ekonomi ile ilgili Temel Kavramlar ve Ekonomik Sistemler, Fiyat Teorisi ve Fiyat Oluşumu, Tüketim ve Üretim Teorileri, Piyasa Çeşitleri ve Firma Dengesi Analizleri, Faktör Fiyatları ve Genel Denge işlenen başlıca konular arasındadır.

MAT- 103  Matematik  (3-0) 3

Amacı; öğrencilere temel matematik kavramlarını öğretmek ve karşılaşılan problemleri çözme yeteneğini geliştirmek olan bu derste; kümeler, sayılar, fonksiyonlar, özdeşlikler, denklem ve eşitsizlik sistemleri, limit, türev, matris ve determinant konuları gerçek yaşamdan örneklerle anlatılmaktadır.

İŞL 103 Muhasebe İlkeleri (3-0) 3

Genel hatlarıyla muhasebe çerçevesinin ele alındığı bu derste; muhasebenin işlevi, kullanıcıları ve muhasebe organizasyonu tanıtılmaktadır. Finansal tabloların amacı, çift taraflı kayıt işlemleri, muhasebe ilkeleri, muhasebe süreci, hesaplar, dönen varlıklar, duran varlıklar, borçlar ve öz kaynaklar ile gelirin hesaplanması yöntemleri ele alınan başlıca konular ararsındadır.

BİL 101 Bilgisayar I (2–2) 3

Bu dersin amacı, öğrencilere temel bilgisayar kullanma becerisi kazandırmaktır. Ders, Microsoft Office grubunun Windows, Word, Excel ve PowerPoint uygulamalarından oluşmaktadır. Bunun yanında, uygulamaların yanı sıra gereken temel bilgisayar kavramları verilmektedir.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

İŞL 101   İşletme I  (3-0)

Bu dersin amacı, öğrencilerin işletme çevresi ve iş dünyasının temelleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu dersin tamamlanmasıyla öğrenciler, sistem olarak organizasyonların doğası hakkında bilgi sahibi olurlar, işletme girişimlerinin içinde yer aldığı çevreyi anlarlar, farklı işletme fonksiyonları işletme kararları ve onların çözümlerini yöneten ilkeler ve metotlar konusunda bilgi edinirler ve işletme içinde ve dışındaki işletmeyle ilgili problemleri kritik olarak analiz edebilirler ve değerlendirebilirler.

TRK 101  Türkçe I (2-0) 2

Dilin, insan aklının ürünü olduğunu kavrayabilme, Türk dilinin yapısal özelliklerini ve zenginliğini kavrayabilme, yazılı anlatımda başarılı olmanın yollarını kavrayabilme, araştırma, okuma ve bilgilenme kabiliyetlerini geliştirebilme becerileri kazandırmaktır.

İNG 101  İngilizce I (4-0) 4

Temel İngilizce gramer bilgisi ve günlük konuşmalarda en çok kullanılan kalıplar, basit okuma parçaları, bu parçalarla ilgili sorular sorma ve sorulan soruları yanıtlayabilme performansını geliştirmektir.

1.      Yıl, İkinci Dönem

  İKT – 102  İktisat II (3-0) 3

Bu derste ele alınan Milli Gelir ve istihdam, Para ve Para Politikaları, Maliye ve Maliye Politikaları, Dış Ticaret, Ekonomik Büyüme ve Enflasyon, Ekonomik Dalgalanma ve Gelir Dağılımı gibi konularla öğrencilere ekonomik olaylara makro bir bakış açısı kazandırılması amaçlanmaktadır.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

BNK 102 Para ve Banka  (3-0)3

Para ekonomisini ve finansal sistemde bankaların rolünü sunmak ve özellikle son yıllardaki teori, kurumsal ve uygulama alanındaki gelişmeleri öğrencilerin kavramasını sağlamaktır. Finansal yenilikler ve para bankaya giriş, paranın işlevi, finansal sistemin temelleri, bankacılık teorisi; Türkiye ve dünyada bankacılık konularını içermektedir.

MAT104  İstatistik (3-0) 3

İstatistik kavramı, tanımsal istatistik, birinci derecede ve ikinci derecede karakteristikler, olasılık, normal dağılın ve standart sapma kavramları, regresyon korelasyon analizleri konuları incelenerek, öğrencilere istatistik nosyonu verilmesi amaçlanmaktadır.

BİL-102 Bilgisayar II (2-2) 3

Bu dersin amacı, ofis programlarının eksiksiz ve etkili kullanımını sağlamaktır. Word ve Excel programlarının ileri düzey özelliklerinin gösterilmesinin yanı sıra, PowerPoint ve FrontPage programları dersin devamını oluşturacaktır. WEB sayfası tasarımı uygulamalı olarak aktarılmaktadır.

İŞL 102   İşletme II (3-0) 3

Yönetim prensiplerine giriş, planlama, organizasyon, liderlik, kontrol, konularını kapsar. Ders, geleneksel yönetim süreci ile içinde bulunduğumuz çağın gereklerini uygun sistemi ve yaklaşımları birbirine bağlar. Teorik esasları uygulamadan örneklerle vurgular.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

TRK-102  Türkçe II (2-0) 2

Günlük hayattaki yazılı anlatım türleri konusunu tanıyabilme, noktalamanın yazılı anlatımdaki önemini kavrayabilme, doğru anlatımın kişisel ve toplumsal iletişimdeki önemini kavrayabilme, araştırma, okuma ve bilgilenme kabiliyetlerini uygulayabilme yeteneklerini arttırmaktır.

İNG 102  İngilizce II (4-0) 4

Temel İngilizce gramer bilgisi ve günlük konuşmalarda en çok kullanılan kalıplar, basit okuma parçaları, bu parçalarla ilgili sorular sorma ve sorulan soruları yanıtlayabilme becerilerini geliştirmektir.

2.      Yıl, Üçüncü Dönem
SİG 203 Temel Sigortacılık Hizmetleri  (3-0)3

Sigorta kapsamında yer alan ürünlerin tanıtıldığı bu derste, sigorta fiyatlaması ve fiyatı etkileyen unsurlar, sigortanın bölümleri, sosyal sigortalar, özel sigortalar, özel sigorta çeşitleri, mal sigortaları, hayat sigortaları, sorumluluk sigortaları, teklif alma ve form doldurma, poliçelerin prim hesaplamaları ve benzeri konular incelenmektedir.

HUK 201 Hukuka Giriş (3-0)3

Bu ders hukuk kavramları ve hukuk düşüncesiyle tanışmaya yöneliktir. Hukukun kuralları, kuralların amacı, haklar, hak sahipleri ve türleri, kazanılması, kullanılması, korunması ve kaybedilmesi, hukuk kurallarını yaptırımı, kamu ve özel hukuk ayrımı, pozitif hukukun kaynakları ve kanunların uygulanması gibi temel konular işlenerek;  öğrencilerin temel hukuk kavramlarını öğrenmeleri ve hukuksal düşünme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.  

BNK 201 Temel Bankacılık Hizmetleri (3-0) 3

Banka ve bankacılık sistemi; bankacılık sisteminin temel işlevleri; bankaların kaynakları; bankalarda kaynak kullanımı konuları ele alınmakta ve Saklama ve depo hizmetleri, ödeme ve tahsilat hizmetleri, havale ve aktarım hizmetleri, garanti ve güvence hizmetleri, bilgilendirme ve belgelendirme hizmetleri gibi bankacılık faaliyetleri incelenmekte ve Basel II düzenlemelerinden genel hatlarıyla bahsedilmektedir.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

İNG 201 İngilizce III (4-0) 4

İngilizce’yi kullanarak kendilerini ve çalıştıkları şirketi tanıtma, toplantı gündemi ve günlük planlardan söz etme, iş seyahatleri, fuarlar, ürünlerle ilgili konuşmalar ve yazışmalar, problem bildirme ve problem çözme ile ilgili konuşmalar ve yazışmalar yapabilme becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

TAR 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I  (2+0) 2

Osmanlı İmparatorluğu’nun doğuşu, yükselişi, gerileme ve çöküşü, tanzimat ve reformlar, I. Dünya Savaşının nedenleri, I. Dünya Savaşı, Türklerin Bğımsızlık Mücadelesi ve Kurtuluş Savaşı, Lozan Antlaşması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu anlatılmaktadır.

 2.Yıl, Dördüncü Dönem

BNK 202 Bankacılık Hukuku  (3-0)3

Banka hukukunun temel esasları ele alınmaktadır.  Bankacılık hukuku ile ilgili kanun, tüzük, yönetmelikler ve esasları, bankacılık suçları, bankalar mevzuatı, krediler, kredi sözleşmeleri, banka ve kredi kartı düzenlemeleri, finansal kiralama kanunu, mortgage sistemi ve yasal düzenlemeleri gibi bankacılık alanı ile ilgili hukuki düzenlemelerin yapısı, çeşitleri ve içerikleri hakkında bilinmesi gereken konular ele alınmakta ve daha ileri araştırmalar için alt yapı kazandırılması amaçlanmaktadır.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

SİG 204 Sigortacılık Uygulamaları (3-0) 3

Öğretim elemanı ve öğrencilerin sigortacılık konusunda ortaklaşa belirledikleri ve öğrencinin mesleki bilgi ve becerilerini gösterebileceği bir araştırma ve uygulama projesinin bir yarıyıl süresi içinde danışman öğretim elemanının gözetiminde hazırlanması.

BNK 208 Bankacılık Uygulamaları  (3-0)3

Öğretim elemanı ve öğrencilerin Bankacılık ve Finans konusunda ortaklaşa belirledikleri ve öğrencinin mesleki bilgi ve becerilerini gösterebileceği bir araştırma ve uygulama projesinin bir yarıyıl süresi içinde danışman öğretim elemanının gözetiminde hazırlanması.

İNG 202 İngilizce IV (4-0) 4

İngilizceyi kullanarak kendilerini ve çalıştıkları şirketi tanıtma, toplantı gündemi ve günlük planlardan söz etme, iş seyahatleri, fuarlar, ürünlerle ilgili konuşmalar ve yazışmalar, problem bildirme ve problem çözme ile ilgili konuşmalar ve yazışmalar ele alınmaktadır.

TAR 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II  (2+0) 2

Lozan Antlaşmasının imzalanmasından (1923) Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümüne (1938) kadar geçen dönemde modern Türk Devletini yaratma çabaları anlatılmaktadır. Hukuki, sosyal ve kültürel reformlar, Cumhuriyet Döneminin ekonomik çabaları ve dış politikaları, iç politika olayları ve siyasi partiler konuları işlenmektedir. Ayrıca; Mustafa Kemal Atatürk’ün temel politika ve devrimlerinin yapısı, ilkeleri ve amaçları ele alınmaktadır.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Seçmeli Dersler

İŞL 205 Yönetim İlkeleri  (3-0)3

Bu dersin amacı öğrencilere yönetimsel bilgi ve beceriler kazandırmak ve yönetimin temel fonksiyonları olan planlama, karar verme, düzenleme ve örgütleme, yürütme ve liderlik etme; kontrol konularında temel esasları öğretmektir.

HLK 201 İletişim ve İkna  (3-0)3

İletişimin önemini ve gereğini öğrencilere kavratmak, iletişim türleri hakkında bilgi vererek öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmek, iletişim ve iknada beden dili, konuşma becerisi ve ses tonunun önemini vurgulamak, insan ilişkilerinde uzun süreli ve güvene dayalı iletişimin ve empatinin önemini kavratmak bu dersin temel konularını oluşturmaktadır.

BNK 203 Finansal Piyasalar & Kurumlar  (3-0)3

Finansal Piyasalar dersinin konusu sermaye piyasalarının ve bu piyasalarda işlem gören ürünlerin tanıtılmasıdır. Bu kapsamda; para ve sermaye piyasaları, birincil ve ikincil piyasalar, para piyasası araçları, borsa, bono piyasaları, döviz, altın ve emtia piyasaları, vadeli işlemler ve opsiyonlar, türev piyasa ürünleri gerçek yaşamdan örneklerle incelenmektedir.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

BNK 204 Kredi Yönetimi  (3-0)3

Kredi Yönetimi esaslarını ele alındığı bu derste; kredi türleri,satış koşulları ve kredi anlaşmaları, kredi analizleri, finansal oran analizleri, sayısal puanlama, ipuçları, tekrarlanan siparişler, özel durumlar, kredi faizleri, yasal kısıtlamalar,  kredi kararları, tahsilat, denetim gibi konular incelenmektedir.

PAZ 210 Müşteri İlişkileri (3-0)3

Müşteri İlişkilerini Geliştirme: Müşteri ilişkileri kavramı ve özellikleri; Müşteri İlişkilerinin Yeni Boyutları: Satış ve pazarlamada toplam kalite yönetimi, Müşteri için değer yaratma; Müşterilerle İletişim: İletişim modeli ve öğeleri, Müşterilerle iletişim biçimleri; Müşteri Hizmeti: Müşteri hizmet kalitesi ve sistemi; Müşteriyi Kazanma ve Tutma; Müşteri İlişkilerinin Ölçülmesi gibi konular bu derste ele alınmaktadır.

MUH 206 Finansal Tablo Analizleri (3-0)3

Finansal muhasebeye genel bir bakış. Mali Tablolar ve düzenleme ilkeleri (bilanço, gelir tablosu, nakit akış tablosu, fon akış tablosu, çalışma sermayesi tablosu, özkaynak değişim tablosu, kar dağıtım tablosu). Mali tabloların analiz yöntemleri. (dikey analiz, yatay analiz, trend analizi, oran analizi).

TIC  202 Kambiyo Rejimi (3-0)3

Döviz,Döviz Piyasası,Döviz Kuru, Temel Kavramlar, Döviz Piyasasında Denge,Döviz Kuru Sistemleri,Ödemeler Bilançosu Dengesi, Ana Hesap Kalemleri, Döviz Kurları,İç ve Dış Denge Açısından Kur Sistemleri,Döviz Kurlarını Belirlemeye Yönelik Yaklaşımlar,Devalüasyon ve Dış Ticaret,
Para Kurulu,AB Para Sistemi,Nominal ve Reel Kurlar, Hesaplama Yöntemleri, Satın Alma Gücü Paritesi ve Kurlar,Enflasyon, Senyoraj ve Döviz Kurları,Türkiye’de Kur Politikasının Gelişimi, Dünyada ve Türkiye’de Döviz Krizleri.  ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

MUH 209 Finans Yönetimi (3-0)3

Finans Yönetimi dersinin amacı; firmanın finans fonksiyonunu tanımlamak ve temel analiz esaslarını öğretmektir. Bu bağlamda; finans muhasebe ilişkileri, finansal tablolar,finansal planlama, paranın zaman değeri, tahvil ve hisse senedi değerlemesi, yatırım ve finanslama kararlarını etkiyen etmenler uygulamalı örneklerle incelenmektedir.

BNK 210 Risk Yönetimi (3-0)3

Risk kavramı, riskin ölçümü, risk olasılıkları ve hesaplanması, sigorta sektöründe risk ve risk yönetimi fonksiyonu, risk gerçekleştiği zaman riski kontrol altına almak için kullanılan yöntemler, sigortacılık sisteminin riskleriyle ilişkili konular, sigorta işlemlerinin temel ilkeleri ile risk arasındaki ilişkiler, risklerin poliçeye yansımaları ve ayrıca hayat ve sağlık sigortaları hakkında başlıca riskler ve değerlendirmedi konuları ele alınmaktadır.,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık bölümü yüksek lisans ,bankacılık ve sigortacılık yüksek lisans ,banka ve sigortacılık yüksek lisans,özel ders,bitirme tezi

Yanıt yok

Bir yanıt yazın

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Kasım 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930