Makine Mühendisliği Tez

DERS İÇERİKLERİ

    makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği tez konusu,     makina mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği bitirme tezleri ,        makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tez konusu,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği bitirme tezleri,     makina mühendisliği tez konuları,     makina mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez konuları,     bilgisayar mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezli yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez örneği,        özel ders,     bitirme tezi,
MAK 113 Makine Mühendisliğine Giriş 2 0 0 (2)
Makine Mühendisliğinin tarihçesi, ilgili alanları ve diğer mühendislik disiplinleri ile olan ilişkileri. Makine Mühendisliğinin alt dalları. Yeni teknolojiler ve Makine Mühendisliğinin gelişimindeki eğilimler. AVÜ Makine Mühendisliği eğitim programı, Makine mühendisliği konuları ve tipik Makine Mühendisliği projeleri ve problemleri. Mühendislik problemlerinin çözümünde kullanılan teknikler ve bu tekniklerin bazı problemlere uygulamaları. Profesyonel yaklaşım ve meslek ahlakı. Makine mühendisinin teknik ve hukuki sorumlulukları. Yürürlükte olan mevzuat. Meslek kuruluşları. Fabrika gezileriyle destekli, mühendislik ve endüstriyel uygulama örnekleri.
MAK 111 Mühendislik Çizimi 2 2 0 (3 )
Mühendislik Çizimi’nde kullanılan araç ve gereçlerin tanıtımı, standart kağıt katlama, çizgi çeşitleri ve standart yazı yazma. Mühendislik Çizimi’nde kullanılan geometrik çizimler ve uygulamaları. Cisimlerin iz düşümü. Görünüş çıkarma ve standart temel görünüşler. Görünüş çeşitleri ve görünüşlerin çıkarılması. Görünüşlerin ölçülendirilmesi ve uygulama. Kesitler ve kesit görünüşler. Ara kesitler ve yüzey kaliteleri. Toleranslar. Boyut toleransları ve geometrik toleranslar. Perspektif resimler. Kaynak ve perçin resimleri. Vidalar ve somun-cıvata çizimleri. Temel makine elemanlarının mühendislik çiziminde gösterimi.
ENF 111 Temel Bilgisayar Teknolojileri Kullanımı 2 1 0 (2,5)
Bilgisayara Giriş. Bilgisayarın Tanımı ve tarihçesi. Donanım ve Yazılım Kavramları. Bilgisayarların İşleyiş Mantığı. İşletim sistemleri. DOS ve Windows İşletim Sistemleri. Ofis Uygulamalırını Kullanma. Kelime İşleme. Elektronik Hesap Tablolarını kullanma. Sunum Hazırlama. Bilgisayar Ağları ve Temel İnternet Servisleri. Bilgisayar Ağlarına Bağlanma. E-posta Hazırlama.
FİZ 111 Fizik I 3 0 0 (3 )
Vektörler, Tek Boyutta Hareket, İki Boyutta Hareket, Hareket Yasaları, Dairesel Hareket ve Newton Yasalarının Diğer Uygulamaları, İş ve Kinetik Enerji, Potansiyel Enerji ve Enerjinin Korunumu, Doğrusal Momentum ve Çarpışmalar, Katı Cismin Sabit Bir Eksen Etrafında Dönmesi, Yuvarlanma Hareketi ve Açısal Momentum, Statik Denge ve Esneklik, Titreşim Hareketi, Evrensel Çekim.
MAT 115 Matematik – I 4 0 0 ( 4)
Fonksiyonlar, ters fonksiyon, basit eğrilerin grafiklerinin çizimi, grafiklerin kaydırılması. Trigonometrik fonksiyonlar, ters trigonometrik fonksiyonlar, logaritmik ve üstel fonksiyonlar.Limit, limit hesaplama kuralları, süreklilik.Bir fonksiyonun türevi, türevin geometrik anlamı, türev alma kuralları, trigonometrik fonksiyonlar, ters trigonometrik fonksiyonlar, logaritmik ve üstel fonksiyonların türevleri. Yüksek mertebeden türevler, zincir kuralı, kapalı fonksiyonun türevi, türev uygulamaları ve diferansiyel kavramı. L’ hospital kuralı, sonsuzda limit kavramı, Rolle ve Ortalama Değer Teoremleri, fonksiyonlarda ekstremumlar. Asimtot kavramı, fonksiyonların değişimi incelenerek grafiklerinin çizimi.Belirsiz integraller. İntegral hesaplama metotları: değişken değiştirme, kısmi integrasyon, polinom, cebirsel ve trigonometrik (rasyonel) fonksiyonların integralleri. Riemann toplamları, belirli integraller ve özellikleri, analizin temel teoremi. Belirli integrallerde değişken dönüşümü. Belirli integralin uygulamaları: düzlemsel bölgelerin alanı, yay uzunluğu, dönel cisimlerin hacmi ve yüzey alanları, kütle hesabı, moment, ağırlık merkezi ve iş. Genelleştirilmiş integraller. Diziler, seriler, alterne seriler, kuvvet serileri, fonksiyonların seriye açılımı (Taylor ve Maclaurın serileri ).
KIM 111 Temel Kimya 3 0 0 ( 3 )
Atom, Molekül ve İyonlar. Kimyasal Formüller ve Denklemler. Atomun Elektronik Yapısı. Kimyasal Bağlar. Periyodik Tablo ve Elementler. Gazlar. Sıvılar. Katılar. Çözeltiler ve Çözünürlük. Asit ve Baz Kavramı. İyonik Denge. Çözelti Reaksiyonları. Yükseltgenme ve İndirgenme.

    makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği tez konusu,     makina mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği bitirme tezleri ,        makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tez konusu,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği bitirme tezleri,     makina mühendisliği tez konuları,     makina mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez konuları,     bilgisayar mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezli yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez örneği,        özel ders,     bitirme tezi,
YDI 115 İngilizce – I 3 0 0 ( 3)
to be, possessive adjectives, objective pronouns, indefinite and definite article, have got has got, there is-are, this, that, adverb of place/time in, on, at, simple present, how often, frequency adverbs, simple present, related exercises, some, any, a lot, much, many, no body/no one/nothing somebody, anyting, nowhere, not+any, no, non, not+anybody /anyone/anything, present cont., and, so, because, but, past simple, past cont., future tense, modals, modals.
TDB 111 Türk Dili – I 2 0 0 (2)
Dil ve Diller: Dil Millet İlişkisi, Dil Kültür İlişkisi Yeryüzündeki Diller ve Türk Dilinin Dünya Dilleri arasındaki Yeri; Kaynakları bakımından Dil AileleriTürk Yazı Dilinin tarihi gelişimi; Eski Türkçe, Orta TürkçeDivanü Lügat-it Türk, Atabetü’l- Hakayık, Harezm Türkçesi Eski Türkiye Türkçesi (Eski Anadolu Türkçesi) ; Yeni Türkçe Dönemi, Modern Türkçe Dönemi, Batı Güney Batı Türkçesi), Türkiye Türkçesi, Doğu (Kuzey) Doğu Türkçesi), Karatay Türkçesi, Ses Bilgisi (FONETİK), Ses ve sesin oluşumu, büyük ve küçük ünlü uyumu, Türkçedeki başlıca ses olayları; Türkçe’nin ses özellikleri, Türkçe’nin hece yapısı, cümle vurgusu Şekil Bilgisi (MORFOLOJİ- BİÇİM BİLGİSİ) , şekil bakımından kelimeler, kökler, gövdeler, ekler (yapım ekleri, çekim ekleri), anlatım ve vazifeleri bakımından kelimeler; isimler, sıfatlar, zamirler, fiiller, fiil çekimi, şekil ve zaman ekleri, fiilimsiler, edatlar, fiilden türeyenler ve isimden türeyenler, anlam bilimi; kelimede anlam, kelimenin anlam çerçevesi, cümle bilgisi; cümle çeşitleri, cümle tahlilleri.
AITB 113 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi – I 2 0 0 ( 2 )
Osmanlı İmparatorluğu’nun Dağılışı (XIX Yüyıl). Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal’in Samsun’a çıkışı ve Anadolu’daki Durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisi’nin Açılışı, TBMM’nin Kuruluşu ve İç İsyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. İnönü, Kütahya – Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki Antlaşmalar, Lozan Barış Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması.
AITB 112 Atatürk İlk. ve İnk. Tarihi – II 2 0 0 ( 2 )
Siyasi alanda yapılan devrimler, siyasi partiler ve çok partili siyasi hayata geçiş denemeleri, hukuk alanında yapılan devrimler, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi, ekonomik alanda yapılan yenilikler, 1923-1938 Döneminde Türk dış politikası, Atatürk sonrası Türk dış politikası, Türk Devriminin İlkeleri: (Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Devletçilik, Milliyetçilik) . Bütünleyici İlkeler.
YDI 116 İngilizce – II 3 0 0 (3)
Present Perfect (since, for, yet, already, have been to , recently, lately, so far …), Present Perfect Cont., Adjectives (comparative and superlative degree of adjectives, as ….. as, similar to) Adverbs (slowly, quietly, fast, late), Passives (is done, was done, has / have ben done ..), Conditionals (if clause, type-1, 2 – as long as, provided that), Relative Clause (who, which, that, whose, where …), Reported Speech (he said that, he told me that..), Gerunds-Infinitives (I like listenin, he advised me to …. ), Review.
FIZ 104 Fizik – II 3 0 0 ( 3 )

    makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği tez konusu,     makina mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği bitirme tezleri ,        makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tez konusu,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği bitirme tezleri,     makina mühendisliği tez konuları,     makina mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez konuları,     bilgisayar mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezli yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez örneği,        özel ders,     bitirme tezi,
Elektrik alanları, Gauss Yasası, Kapasite ve Dielektrik, Akım ve Direnç, Doğru Akım Devreleri, Manyetik Alanlar, Manyetik Alan Kaynakları, Faraday Yasası, İndüksiyon, Alternatif Akım Devreleri, Elektromanyetik Dalgalar.
BIL 102 Bilgisayar Programlama 2 2 0 ( 3 )
C++ programlama dilinin gelişimi, değişkenler, sabitler ve operatörler, program kontrol ve döngü komutları, fonksiyonlar, diziler, işaretçiler, data yapısı ve dosyalama tekniği
MAK 104 Bilgisayar Destekli Mühendislik Çizimi 2 2 0 (3)
Bilgisayar destekli mühendislik çizimine giriş. Temel çizi fonksiyonları ve çoklu görüntü yöntemleri. 2 boyutlu çizim uygulamaları ve ölçülendirme (AUTOCAD). 3 boyutlu modellemenin emel içeriği. 3 boyutlu ortamda çizim. Katı model oluşturma ve ölçülendirme (Think 3). Makine elemanlarının çizimleri, montaj ve demontaj çizimleri.
MAK 108 Statik 4 0 0 (4 )
Genel İlkeler, Kuvvet ve Yer Vektörleri. Bir Maddesel Noktanın Dengesi. Eşdeğer Kuvvet Sistemleri. Bir Rijit Cismin Dengesi. Yapı Analizi. Sürtünme. Ağırlık Merkezi ve Geometrik Merkezi. Bir Alanın Eylemsizlik Momentleri. Virtuel İş.
MAT 112 Matematik – II 4 0 0 (4)
Matrisler, determinantlar, özdeğerler ve özvektörler, ters matris. Lineer denklem sistemleri ve eşelon form yardımı ile çözüm ve Crammer yöntemi. Konik kesitleri ve kuadratik denklemler, kutupsal koordinatlar ve grafik çizimleri, düzlemdeki eğrilerin parametrizasyonu. Üç boyutlu uzay ve kartezyen koordinatlar. düzlemde ve uzayda vektörler. Nokta, vektörel ve karma çarpımlar. Üç boyutlu uzayda doğrular ve düzlemler. Silindirler, koniler ve küre. Silindirik ve küresel koordinatlar. Vektör değerli fonksiyonlar ve uzayda eğriler, eğrilik, burulma ve TNB çatısı. Çok değişkenli fonksiyonlar, limit, süreklilik ve kısmi türevler. Zincir kuralı, doğrultu türevleri, Gradyan, Diverjans, Rotasyonel, ve teğet düzlemler. Ekstrem değerler ve eyer noktaları, Lagrange çarpanları, Taylor ve Maclaurin serileri. İki katlı integraller, alan, moment ve ağırlık merkezi. Kutupsal formda iki katlı integraller. Kartezyen koordinatlarda üç katlı integraller. Üç boyutlu uzayda kütle, moment ve ağırlık merkezi. Silindirik ve küresel koordinatlarda üç katlı integraller. Çok katlı integrallerde değişken dönüşümü. Eğrisel integraller, vektör alanları, iş, akı. Düzlemde Green Teoremi. Yüzey alanı ve yüzey integralleri. Stokes Teoremi, Diverjans Teoremi ve uygulamaları.

        makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği tez konusu,     makina mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği bitirme tezleri ,        makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tez konusu,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği bitirme tezleri,     makina mühendisliği tez konuları,     makina mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez konuları,     bilgisayar mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezli yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez örneği,        özel ders,     bitirme tezi,
TDB 114 Türk Dili – II 2 0 0 (2 )
İmla, noktalama ve kompozisyon (noktalama işaretleri, diğer işaretler) , İmla, yazım kuralları (büyük harflerin imlası , sayıların yazılışı, kısaltmaların imlası, alıntı kelimelerin yazılışı), Kompozisyon (kompozisyonun amacı, kompozisyon yazmada yöntem), Kompozisyonda (plan, giriş, gelişme, sonuç), Anlatım özellikleri, Anlatımda duruluk, anlatımda sadelik, anlatımda açıklık içtenlik, Anlatım bozuklukları (eş anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanılışı), Deyimlerin yanlış kullanılışı, Anlatım biçimleri (açıklama, hikaye, özlü anlatım, tasvir, hiciv, portre, kanıtlama, konuşma, manzum anlatım çeşitleri), Sözlü anlatım çeşitleri (günlük ve hazırlıksız konuşma, hazırlıklı konuşma, açıkoturum, münazara, panel), Yazılı anlatım türleri (mektup, telgraf, tebrik, davetiye, edebi mektup), İş mektupları, resmi mektup, dilekçe, rapor, tutanak, karar, ilan, reklam, sohbet, eleştiri, anı, gezi yazısı, röportaj, anket, Otobiyografi, biyografi (roman, hikaye, masal, fabl, tiyatro, trajedi, dram, senaryo).

    makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği tez konusu,     makina mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     makine mühendisliği bitirme tezleri ,        makine mühendisliği tez konuları,     makine mühendisliği tez örnekleri,     makine mühendisliği tez,     makine mühendisliği tez konusu,     makine mühendisliği tezleri,     makine mühendisliği bitirme tezi,     makine mühendisliği tezi,     makine mühendisliği bitirme tezleri,     makina mühendisliği tez konuları,     makina mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezsiz yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez konuları,     bilgisayar mühendisliği tez,     bilgisayar mühendisliği tezli yüksek lisans,     bilgisayar mühendisliği tez örneği,        özel ders,     bitirme tezi,

Yanıt yok

Bir yanıt yazın

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Aralık 2024
P S Ç P C C P
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031