Uluslararası Lojistik Yüksek Lisans Bitirme Tezi

ULUSLARARASI LOJİSTİK BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ

,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

ZORUNLU DERSLER

BİRİNCİ YIL

Birinci Yarıyıl

MAN 103 İşletmeciliğe Giriş I                                         (3-0)3

İşletme ve özel teşebbüs sisteminin temelleri; işletmelerde mülkiyet biçimleri; temel işletme işlevleri: pazarlama, muhasebe, finans, üretim, yönetim ve örgütlenme; işletme ve çevre.

ECO 101 İktisada Giriş I                                                   (3-0)3

Ekonomi ve Mikro Ekonominin anlam ve önemi, Ekonomide matematik ve grafik kullanımı, Arz&Talep, Esneklik, Fayda ve Tüketici Tercihleri, Üretim Organizasyonu, Üretim ve Maliyetler, Tam Rekabet Piyasası, Tekel Piyasası, Tekelci Rekabet Piyasası, Oligopol Piyasası, Kaynak Piyasaları, Dışsallıklar ve Kamu Tercihi gibi konular ele alınır.

MAT 107 Ticari Matematik I                                           (3-0)3

Sayı kümeleri, mutlak değer, eşitsizlikler, fonksiyon kavramı; basit fonksiyonlar, limit, süreklilik, türev, artan-azalan fonksiyonlar, ikinci türev testi, L’Hospital kuralı, grafik çizimi, maksimum-minimum problemleri, logaritmik ve üstel fonksiyonlar, ekonomiye uygulamalar; entegral, entegral alma yöntemleri, uygulamalar.

MAT 121 Bilgisayar Programlama I                              (2-2)3

Bilgisayar okur-yazarlığı; bilgisayar mimarisi; yazılım kavramı ve türleri; programlama dilleri; işletim sistemleri, bilgisayar ağları ve iletişimi; DOS, Windows, Word for Windows programlarında uygulamalı eğitim.

INT 103 Uluslararası Kültür ve İletişim Giriş             (3-0)3

Uluslar arası etkileşim, ortak kültürel değerler, küreselleşme, evrensel değerler, sosyal teori kavramları; toplum; otorite; statü; yabancılaşma; ekonomi ve toplum gibi konular ele alınır.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

TUR 101 Türkçe I                                                               (2-0)2

Duygu ve düşüncelerin maksada uygun bir şekilde ve uyumlu bir anlatımla verilmesini sağlayan retorik, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve kompozisyonla ilgili bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi.

FLE 101 Birinci Yıl İngilizcesi I                                     (4-0)4

Bu dersin amacı, başlangıç seviyesinde İngilizce bilgisi, yazma ve okuma becerileri kazandırmaktır. Ayrıca dilin temeli; tanışma konusuna giriş, konuşmaya başlama, fiillerin tanıtımı, yer ve kişi tanıtımı, yetenekler, tercihler, sıklık zarfları, soru sorma ve yanıtlama, geçmiş zaman, düzenli ve düzensiz fillerin çekimi, zaman zarflarının kullanımı ve seyahat planları yapma konuları üzerinde durulmaktadır.

İkinci Yarıyıl

MAN 106 İşletmeciliğe Giriş II                                       (3-0)3

Yönetime modern ve klasik yaklaşımlar; temel kavram ve prensipler; planlama, organizasyon, kadrolama, yönlendirme, kontrol işlevleri, liderlik, motivasyon, iletişim ve temsil etme.

ECO 102 İktisada Giriş II                                                 (3-0)3

Ekonomi ve Makro Ekonominin anlam ve önemi, Makro Ekonomi nedir?, Milli Gelir Hesaplamaları, Toplam talep & Toplam Arz, İstihdam ve İşsizlik, Sermaye, Yatırım ve Tasarruflar, Harcama Çarpanları, Maliye politikaları, Para ve Para Politikaları, Enflasyon, Uluslararası Ticaret, Döviz Kuru rejimleri ve Dış Ticaretin Finansmanı gibi konular ele alınır.

MAT 108 Ticari Matematik II                                          (3-0)3

Matrisler, doğrusal denklem sistemleri, determinantlar, ekonomiye uygulamalar, Leontiev yöntemi, doğrusal eşitsizlikler, doğrusal programlama, simpleks yöntemi, minimizasyon ve maksimizasyon problemleri, ekonomiye uygulamalar, çok değişkenli fonksiyonlar, kısmi türevler, maksimum-minimum problemleri, Lagrange çarpanları yöntemi, en küçük kareler.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

MAT 122 Bilgisayar Programlama II                             (2-2)3

Bilgisayar kullanımları; elektronik tablolama, veri tabanı ve sunum programları; iş yaşamında gerek duyulan yeni programlar.

LOG 201 Lojistiğe Giriş                                                   (3-0)3

Ana kavramların tanımlanması ve açıklanması, fiziksel dağıtıma ve lojistiğe giriş, lojistik sistemleri, ürün ve lojistik, lojistik ve tedarik zinciri yönetimi, sipariş yönetimi ve müşteri servisi, koruyucu paketleme ve malzeme taşıma, trafik yönetimi, envanter yönetimi ilkeleri, dağıtım merkezleri ve depolama, lojistik maliyetleri ve maliyet takası, bilgi teknolojileri ve elektronik lojistik,dış kaynak kullanımı ve üçüncü parti lojistik, tedarikçi seçimi ve geliştirme, talep yönetimi, hızlı tepki, satıcı envanter yönetimi, lojistik seçenekleri, stratejik ortaklıklar ve performans yönetimi. Ayrıca satın alma malzeme yönetimi ve çok şirketli lojistik planlamasının entegrasyonundan da bahsedilecektir.

TUR 102 Türkçe II                                                             (2-0)2

Duygu ve düşüncelerin maksada uygun bir şekilde ve uyumlu bir anlatımla verilmesini sağlayan retorik, yazım kuralları, noktalama işaretleri ve kompozisyonla ilgili bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak verilmesi.

FLE 102 Birinci Yıl İngilizcesi II                                    (4-0)4

Bu derste orta seviyede İngilizce bilgisi edindirme, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri edindirme, şimdiki zaman, gelecek zaman, karşılaştırmalar, problemler ve öğüt alıp tavsiye verme, önerilerde bulunma, şimdiki zamanın ve geniş zamanın farklı kullanımları, kimi özel yapılar, sıfat ve zarflar yer almaktadır.

İKİNCİ YIL

,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

Üçüncü Yarıyıl

LOG 202 Lojistiğe Giriş                                                   (3-0)3

Envanter yönetimi ilkeleri, dağıtım merkezleri ve depolama, lojistik maliyetleri ve maliyet takası, bilgi teknolojileri ve elektronik lojistik,dış kaynak kullanımı ve üçüncü parti lojistik, tedarikçi seçimi ve geliştirme, talep yönetimi, hızlı tepki, satıcı envanter yönetimi, lojistik seçenekleri, stratejik ortaklıklar ve performans yönetimi. Ayrıca satın alma malzeme yönetimi ve çok şirketli lojistik planlamasının entegrasyonundan da bahsedilecektir.

MAN 203 Muhasebenin İlkeleri                                      (3-0)3

Muhasebeye giriş. Muhasebe bilgilerinin kullanım amaçları ve bu bilgileri kullananlar. Örgütlerin fonksiyonları ve muhasebe bilgi sistemi. Genel amaçlı finansal tablolar. İşletmelerin gerçekleştirdikleri finansal işlemlerin analiz edilmesi. Muhasebenin temel varsayımları, kavramları ve ilkeleri. Muhasebede işlemlerin kaydedilmesi, sınıflandırılması, özetlenmesi ve rapor haline getirilmesi süreci. Defter tutma ve çift taraflı kayıt esası. Finansal işlemlerin kaydedilmesi. Tekdüzen Hesap Planı ve Çerçevesi. Dönen varlıklar hesaplarının işleyişi (hazır değerler, menkul kıymetler, ticari alacaklar, diğer dönen varlıklar ve envanter işlemleri) incelenmektedir.

HIS 201 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I                 (2-0)2

Devrim Kavramları, Türk Devrimini Hazırlayan Nedenler, Osmanlı Devleti, Kuruluşu, Yükselişi ve Çöküş Nedenleri, Osmanlı Devleti’nin Parçalanması, Kurtuluş Savaşı’nın Hazırlık Dönemi, Düzenli Ordunun Kurulması, Savaş ve Barış (Lozan).

LAW 201 Hukuk I                                                              (3-0)3

Bu ders, hukukun temel esaslarını öğretmeye ve öğrencileri diğer hukuk dallarına ilişkin derslere hazırlamaya yöneliktir.

FLE 201 İkinci Yıl İngilizcesi I                                        (4-0)4

İşletmecilik alanı ile ilgili sözlük kelimelerini ve yapıları kapsatmaktır. Öğrencilere işletmecilik sektöründe kullanılan dil ile tanıştırmak ve işletmeciliği ilgilendiren makale veya yazıları okuyabilme ve anlayabilme yeteneklerini geliştirmektir.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

INT   202 Uluslararası Ticaret                                         (3-0)3

Uluslararası iktisat ve ticaret kurallarının teorik temellerinin verildiği, ilgili örneklerin açıklandığı bir derstir. Konu başlıkları: Uluslararası Ticaret Teorisi Analizleri, Faktör Donatımı, Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Büyüme ve Kalkınma İlişkileri, Uluslararası Ticaret Politikası, İktisadi Birleşmeler, Uluslararası Parasal İlişkiler, Döviz Piyasası Analizleri, Sermaye Akımları, Uluslararası Hizmet Ticareti’dir.

Dördüncü Yarıyıl

INT 309 Uluslararası Lojistik                                         (3-0)3

Bu ders çeşitli taşımacılık sistemlerinin uluslararası bağlamda edinilen kültürler arası deneyimlerin tartışılması üzerinedir. Taşımacılık hizmetlerinin planlanması, uluslararası ticaret, taşımacılığın uluslararası siyasi ve idari yönleri, ekipman yerleşimi, acenteler ve hizmetler, pazarlama ve araştırma teknikleri faaliyetlerinin uygulanabilirliği üzerinde durulmaktadır.

MAN 204 Finansal Muhasebe                                          (3-0)3

İncelenecek bütün hesaplar dönem içi kayıtlar ve çeşitli düzenlemelere göre dönem sonu envanter işlemlerini de içerecek şekilde ele anılmaktadır. Duran varlıklar (uzun vadeli alacaklar, mali duran varlıklar maddi duran varlıklar, maddi olmayan duran varlıklar, özel tükenmeye tabi varlıklar) ve amortismanlar. Kısa ve uzun vadeli borçlar (mali borçlar, ticari borçlar diğer borçlar, alınan sipariş avansları, ödenecek vergi ve diğer yasal yükümlülükler. Öz kaynak hesapları, gelir tablosu ve maliyet hesapları verilecektir. gelir tablosu ve maliyet hesapları verilecektir.

HIS 202 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II               (2-0)2

Yeniden Düzenleme Dönemi (Türk Devrimi) Cumhuriyetle Girilen Dönem (Siyasal, Toplumsal, Askeri ve Ekonomik, Hukuksal, Kültürel, Tüm Değişiklikler). Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Dış Politikası (Yapılan Tüm Antlaşmalar ve Paktlar, Atatürk İlkeleri ve Atatürk’ün Dayandığı Bütünleyici İlkeler. Türk Devrimi’nin Ulusal ve Evrensel Değeri.

MAT 205 İstatistik I                               

,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi                            (3-0)3

Değişkenler, sıklık dağılımları ve grafikler; konum ölçüleri; değişim ölçüleri; çarpıklık ve basıklık; olasılığın temel kavramları: rasgele değişkenler, bağımsız olaylar, koşullu olasılık, Bayes kuramı; tek ve iki değişkenli dağılımlar: sık kullanılan bazı kesikli ve sürekli olasılık dağılımları, büyük sayılar yasası ve merkezi limit teoremi.

FLE 202 İkinci Yıl İngilizcesi I                                        (4-0)4

İşletmecilik alanı ile ilgili sözlük kelimelerini ve yapıları kapsatmaktır. Öğrencilere işletmecilik sektöründe kullanılan dil ile tanıştırmak ve işletmeciliği ilgilendiren makale veya yazıları okuyabilme ve anlayabilme yeteneklerini geliştirmektir.

LOG 212 Uluslararası Lojistik Hukuku                       (3-0)3

Bu derste; lojistik kavramı, lojistik yönetiminin gelişimi, lojistik ve hizmetler, lojistik faaliyetlerin entegrasyonu, bütünleşik lojistik, küresel lojistik, lojistik yönetimi uygulamaları açısından karşılaşılan hukuki süreçler ve sonuçları ile yaşanan problemler üzerinde durulacaktır. 

ÜÇÜNCÜ YIL

Beşinci Yarıyıl

LOG 301 Tedarik Zinciri Yönetimi I                              (3-0)3

Tedarik Zinciri Yönetimi mal ve hizmetlerin sağlanması için sürdürülen tüm faaliyetlerin koordinasyonu ile ilgilidir. Bu ders tedarik zinciri içinde yer alan tedarikçilerden (ve onların tedarikçilerinden) müşterilere (ve onların müşterilerine) kadar tüm birimlerin koordineli çalışmasının önemi üzerinde durur. İşlenen konular, lojistik işlem alanları, tedarik zinciri stratejisi, konumlandırılması, katma değer sağlayıcı hizmetler, sipariş yönetimi, talep tahmini, bütünleşik planlama, satın alma, depo ve stok yönetiminin ileri konuları, ve dağıtım alanlarını kapsar.

LOG 303 Taşımacılık Sistemleri                                    (3-0)3

Bu ders kapsamında lojistik sitemin taşımalarda kullandığı araç ve yöntemler, içerikleri ve kombine kullanılışları ile ilgili esaslar incelenecektir. Taşımacılık sistemi organizasyonunun yönetimsel boyutlarını kapsamaktadır. Farklı taşımacılık sistemlerinin önemi ve kapsamı, tüm taşıma sistemleri, farklı taşıma sistemleri ve modlarının avantaj ve dez avantajları, taşıma maliyeti özellikleri ve taşıma modlarına ait maliyetler, tehlikeli madde taşımacılığı, multi model taşıma, tehlikeli atıklar, UN onaylı paketleme, taşıma evrakları, işaretleme ve etiketlendirme kemler sayısı gibi konular bu ders kapsamında incelenecektir.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

FL– 303 İkinci Yabancı Dil I                                            (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır. Kendini ve başkalarını tanıtma, yön tarifleri, yol sorma ve rezervasyon bilgileri, kişi zamirleri-tekil şahıslar, cümle yapıları: düz cümle, soru cümlesi, emir cümlesi, tanım edatları (Artikel) tekil olarak yalın hal ve i-hali çekimi; cümle yapıları: onaylı soru cümlesi, soru kelimeli soru cümlesi, şimdiki zaman fiil çekimleri öğretilmektedir. fiil çekimleri öğretilmektedir.

Altıncı Yarıyıl

LOG 302 Tedarik Zinciri Yönetimi II                            (3-0)3

Bu ders tedarik zinciri içinde yer alan tedarikçilerden (ve onların tedarikçilerinden) müşterilere (ve onların müşterilerine) kadar tüm birimlerin koordineli çalışmasının önemi üzerinde durur. İşlenen konular, lojistik işlem alanları, tedarik zinciri stratejisi, konumlandırılması, katma değer sağlayıcı hizmetler, sipariş yönetimi, talep tahmini, bütünleşik planlama, satın alma, depo ve stok yönetiminin ileri konuları, ve dağıtım alanlarını kapsar.

LOG 304 Lojistik Bilgi Sistemleri                                 (3-0)3

Günümüzde önemi hızla artan gerçek zamanlı bilgi paylaşımı ve karar vericilerin bu bilgiye ulaşımlarının sağlanması amacı ile destek optimizasyon sistemlerinin lojistik ve taşımacılık alanında daha da etkin rol oynadığı gözlnemektedir. Bu sistemlerin öğrencilere tanıtılmasını amaç edinen bu dersin, iş dünyasından şirket temsilcilerinin de misafir olarak katılacağı etkileşimli bir ders olması planlanmaktadır. Lojistik ve taşımacılık şirketlerinde veri tabanlarının, ERP sistemlerinin, stok sayım sistemlerinin, Elektronik veri değişimi (EDI),  Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM)  v.b sistemlerin nasıl kullanıldığı örnekler yardımı ile öğrencilere aktarılacaktır.

FL– 304 İkinci Yabancı Dil II                                           (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.

DÖRDÜNCÜ YIL

Yedinci Yarıyıl

LOG 401Üretim ve Stok Yönetimi                                   (3-0)3

Bu derste; teknoloji, insan gücü, malzeme ve bilgi girdilerinin ekonomik mal ve hizmetlere dönüştürülmesini sağlayan işletmelerin üretim sistemi el alınarak incelenmektedir. Üretim yönetiminde karşılaşılan sorunların ve konuların çözümünde kullanılan çeşitli yöntemler ile çözümlerin olası yönetsel etkileri tartışılmaktadır. Talep tahmini, bütünleşik üretim planlama, malzeme ihtiyaç planlama, kapasite ihtiyaç planlama, envanter sistemleri, imalat kaynakları kullanımı, hiyerarşik üretim planlama, iş sıralama, ve operasyonel çizelgeleme, yığın ve kesikli parça üretim sistemlerinin kontrolü, kalite kontrol yaklaşımları konuları üzerinde durulmaktadır.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

LOG 403 Lojistik Sistem Yönetim ve Organizasyonu              (3-0)3

Dersin içeriğini, Yönetim ve organizasyon kavramı ve tanımları, yönetim biliminin doğuşu ve tarihsel gelişimi; yönetim düşüncesine bilimsel yaklaşımlar, yönetim, yönetici, müteşebbis ve liderlik, klasik ve neo-klasik yönetim teorileri, modern yönetim teorisi, çeşitli organizasyon yapıları, organizasyon süreci, organizasyon el kitabı ve önemi, yönetimin fonksiyonları (planlama, örgütleme, yöneltme, koordinasyon ve denetim fonksiyonu); post-modern örgütler ve yönetim yaklaşımları; örgütlerde gruplar ve grupların yönetimi, çatışma ve çatışmanın yönetimi, stres ve örgütsel stresin yönetimi, toplantı yönetimi, vizyon yönetimi, misyon ve yönetimi ve öğrenen organizasyon kavramları gibi konular ile Lojistik işletmelerin organizasyonları ile ilgili ilke ve yöntemler oluşturmaktadır.

FL– 403 İkinci Yabancı Dil III                                         (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.

Sekizinci Yarıyıl

LOG 402 Lojistik Maliyet Analizi                                  (3-0)3

Bu ders; lojistik sistemlerin tasarımında ömür devri maliyetinin teorik gelişimini ve alternatif sistemlerin karşılaştırmasında maliyet/etkinlik analizi sürecinde kavramın kullanımını içermektedir. Bu çerçevede; ömür devri maliyeti kavramı, maliyet kategorileri, paranın zaman değeri ve enflasyon etkileri, muhasebe, maliyet ve proje kavramları gibi konular incelenmektedir. Bu ders sonunda öğrenciler; pek çok alternatif sistemin uygun bir maliyet/etkinlik değerlendirmesini yapabilecektir.

LOG 404Gümrük Mevzuatı ve Uygulamaları                (3-0)3

Gümrükle İlgili Temel Kavramlar, Gümrük Vergisi Uygulaması, Kıymet Kavramı Ve Kıymet Tespit Yöntemleri, Giriş Rejimi, Dahilde İşletme Rejimi, Hariçte İşleme Rejimi, Çıkış-Transit Ve Aktarma Rejimleri, Diğer Gümrük Rejimleri Ve Serbest Bölgelerde Gümrük Denetimi, Tek Tip Gümrük Beyannamelerinin Kullanılması, Gümrük Mevzuatı. 

FL– 404 İkinci Yabancı Dil IV                                         (3-0)3

Eğitim süresince dört beceri geliştirilecektir (dinleme, konuşma, okuma ve yazma). Ayrıca dilbilgisi yapısı anlatılacak ve kelime haznesi oluşturulacaktır.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

SEÇMELİ DERSLER

LOG 405 Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Yönetiminde Güncel Konular   (3-0)3

Bu ders genel olarak dünyada spesifik olarak Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektöründeki en son gelişmeleri ve bütün pratik yönlerini kapsayacaktır.  Öğrencilere, sektörde son dönemde meydana gelen değişikliklere ilişkin farkındalıklarını arttırmak için şirket ziyaretleri ve seminerler düzenlenecektir.  Bununla beraber, uzmanlar tarafından daha önceden belirlenmiş konular üzerinde dersler verilecektir.

LOG 406 Tedarik ve Satın alma Yönetimi                     (3-0)3

Küresel rekabet ortamında satınalma faaliyetleri işletmeler için stratejik bir önem arz etmektedir. Ders kapsamında, yurtiçi ve uluslararası satınalma, pazar araştırmasından uygun tedarikçilerin bulunması ve pazarlık süreçlerine kadar bir dizi faaliyet incelenecektir.

LOG 407 Lojistik Planlama ve Modelleme Teknikleri            (3-0)3

Lojistik faaliyetlerin planlanması, temel planlama ilkeleri, ulaştırma ağının tasarımı, maliyetlerin minimizasyonu ve faydanın maksimum yapılması amaçlı modeller ele alınacaktır.

LOG 408 Boru Hattı Taşımacılığı                                   (3-0)3

Ders Kapsamında, Boru Hattı Taşımacılığı açıklanması, yaşayan ve yürütülen projelerin incelenmesi, fiyatlandırma, bakımı ve idamesi konuları ile , avantaj ve dezavantajlarının tartışılması gerçekleşecektir.

LOG 409 Tedarik Zinciri Bilgi Sistemleri                   (3-0)3

Bu dersin amacı, öğrencilere günümüzde tedarik zinciri kapsamında iş dünyasında yaygın olarak kullanılmakta olan uygulamaları tanıtmaktır. Bu ders kapsamında özellikle RFID teknolojileri ve bu teknolojilerin tedarik zincirindeki sağladıkları avantajlar örnek olaylar vasıtası ile anlatılmaya çalışılacaktır. Ayrıca, yerel ve bölgesel şirket gezileri tertip edilerek ülkemizde kullanılan benzeri sistemlerin yakından görülmesi amaçlanmaktadır.

LOG 410 Lojistik Ağ Tasarımı      ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi                                 (3-0)3

Bu bölümde, Lojistik Sistem içerisinde dağıtımın rolünü ve bir dağıtım ağı tasarlarken hangi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerekti ele alınacaktır.  Ağ tasarımında kullanabilecek çeşitli seçenekler ve bu seçeneklerin güçlü ve zayıf noktalarını incelenecek.

LOG 411 Materyal Elleçleme ve Paketleme                  (3-0)3

Gümrüklü alanlar ve ilgili gümrük kanunları, ulaştırma, depolama gibi konular ele alınarak Gümrük mevzuatının öğrencilerin zihninde daha da pekişmesi sağlanacaktır. Mersin limanı ve gümrüklü alanda çalışan personelden ders kapsamında öğrencilere güncel uygulamalar hakkında bilgi aktarmaları istenecektir.

LOG 412 Lojistik Pazarlama Yönetimi                          (3-0)3

Pazarlama Yönetimi Kavramları / Pazar odaklı stratejik yönetim / Tüketici kavramı ve işletme piyasaları / Piyasa bölümlendirmesi ve konumlanma / Piyasa bilgi sistemleri / Piyasa bilgi sistemleri / Yeni ürün geliştirme ve ürün karması yönetimi / Ürün ve hizmet kararları / Fiyatlama ve Dağıtım / IMS – Promosyon Stratejisi / Talep Yönetimi ve Müşteri Hizmet Politikaları / Satış Yönetimi gibi kavramlar Lojistik İşletmeleri ile özdeşleştirilerek aktarılacaktır.

LOG 413 Depo Yönetimi                                                    (3-0)3

Bu ders tedarik zincirinde yer alan ambar ve depo yönetim stratejilerinin geliştirilmesi, yürütülmesi ve değerlendirilmesi konularına odaklanmaktadır. Depo yönetimi tekniklerinin verildiği bu derste depo içi ağ yönetimi ve geliştirilmesi yönünde güncel ve teknolojik bilgiler de yer almaktadır.

LOG 414 Tehlikeli Madde Taşımacılığı                        (3-0)3

Bu derste tehlikeli maddelerin tanımı ve sınıflandırılması yapılarak öğrencilerin tehlikeli maddeleri tanımaları sağlanır. Buna bağlı olarak öğrenciler patlayıcı maddeler, gazlar, yanıcı sıvılar, yanıcı katı maddeler, oksitleyici maddeler, zehirli ve iğrendirici maddeler, radyoaktif maddeler ve dağlayıcı maddeler konularında bilgilendirilir. Maddelerin tehlikelilik özellikleri üzerinde durularak bu maddelerin taşınması ve depolanmasında alınması gerekli önlemler belirtilir. Tehlikeli madde ile ilgili rizikoların oluşması durumunda mücadele yöntemleri ve acil ilk yardım konuları işlenir. Tehlikeli maddelerin taşınmasında uygun taşımacılık modlarının seçimi üzerinde durulur. Ayrıca tehlikeli maddeler tablo ve işaretlerinin kullanılışı, paketleme talimatları, paketleme özellikleri, işaretlenmesi, etiketlenmesi konuları üzerinde durulur ve tehlikeli maddeler için göndericinin ve taşıyıcının sorumlulukları kavratılır.

LOG 415 Karayolu taşımacılığı                                       (3-0)3

,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

Dersin Amacı : İlgili derste öğrencilerin Taşıma ve Dağıtım Yönetimi ile ilgili kavramları kavramaları amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği : Dağıtım kanalları ile alakalı kavramlar açıklanacak, Pazarlama Kanalları ve Planlama kavramları öğrencilere aktarılacaktır. Fiziksel Dağıtım Kanalları içerisinde yer alan unsurlardan bahsedilecek, Dağıtım Kanalları içerisinde bu elemanların işlevleri açıklanacaktır. Bu bileşenler arasında söz konusu olan ilişkiler göz önüne serilecektir. Fiziksel Dağıtım Kanalları çeşitleri ve Lojistik süreçler içerisinde yer alan ürün hareketleri ve akış türleri Dağıtım Kanallarının seçilmesinde dikkate alınacak kriterler öğrencilere aktarılacaktır. Dağıtım yönetimine ek olarak Karayolu Taşıması ile ilgili genel kavramlar üzerinde durulacak ve Karayolu Taşıma yönetiminin genel ilkeleri aktarılacaktır. Ayrıca Sözleşmeler, CMR mevzuatı, Karayolu Taşıma Hukuku, Trafik Mevzuatı ve diğer yasal düzenlemeler üzerinde durulacaktır.

LOG 416 Denizyolu Taşımacılığı                                    (3-0)3

Dersin İçeriği: Dağıtım kanalları ile alakalı kavramlar açıklanacak, Pazarlama Kanalları ve Planlama kavramları öğrencilere aktarılacaktır. Fiziksel Dağıtım Kanalları içerisinde yer alan unsurlardan bahsedilecek, Dağıtım Kanalları içerisinde bu elemanların işlevleri açıklanacaktır. Bu bileşenler arasında söz konusu olan ilişkiler göz önüne serilecektir. Fiziksel Dağıtım Kanalları çeşitleri ve Lojistik süreçler içerisinde yer alan ürün hareketleri ve akış türleri Dağıtım Kanallarının seçilmesinde dikkate alınacak kriterler öğrencilere aktarılacaktır.  Dağıtım yönetimine ek olarak Deniz Taşıması ile ilgili genel kavramlar üzerinde durulacak ve Deniz Taşıma yönetiminin genel ilkeleri aktarılacaktır.

LOG 417 Demiryolu taşımacılığı                                    (3-0)3

Demiryolu taşımacılığında yük vagonları, çeşitleri ve özellikleri, numaralandırma ve işaretleme, yük vagonlarının dağıtımı, yüklenmesi, etiketlenmesi ve mühürlenmesi, trenlerin sınıflandırılması, sefere hazırlama, trafik düzenleme, uluslararası yasal düzenlemeler, vagonların bakım onarımı, demiryolu taşımacılığında insan kaynakları yönetimi, yurtiçi demiryolu taşımacılığında meydana gelen aksaklıklar dersin konuları içerisinde ele alınacaktır.

LOG 418 E-Lojistik                                                            (3-0)3

Bilgi/Bilişim Sistemleri ve Temelleri, Bilişim Sistemleri Uygulamaları , Bilişim Teknolojileri ve E-Ticaret, E-Lojistik ve E-Ulaştırma Sistemleri ve Temelleri , ERP Sistemleri ve Uygulamaları, E-lojistik ve Taşımacılık Sistemleri Teknolojileri, Lojistik ve Taşımacılık Uygulamalarında Güvenlik, Gizlilik ve Bilginin Sakınılması, Ulusal ve Uluslar arası Kuruluşlar, Uygulamalar ve Düzenlemeler (EAN UCC, GLI),uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

LOG 419 Deniz Lojistiği ve Liman Yönetimi                (3-0)3

Denizyolu ulaştırması, gemi ve yük türleri ve özellikleri, denizyolu trafiği, deniz kazaları tanımları, türleri, kaza nedenleri, deniz kazalarında insan faktörü, dar su yollarında deniz kazaları ve seyir emniyeti deniz kazaları istatistikleri, seyir ve çevre emniyeti ve güvenliğine ilişkin deniz hukuku ile ulusal ve uluslararası düzenlemeler ve sözleşmeler, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) tanımı, işlevi, deniz emniyeti ve güvenliğine ilişkin IMO Kararları ve Konvansiyonları, seyir yardımcıları ve seyir güvenliği sistemleri, deniz kazaları ve incelenmesi, deniz emniyeti ve çevre güvenliği ile alınması gereken önlemler, deniz ve tanker kazalarının çevresel etkileri (petrol kirliliği vb.) ve alınması gereken önlemler, denizde ve kritik ve stratejik dar su yollarında (Malaka, Babülmendep, Süveş, Hürmüz vb. ve bölgelerinde (Somali, Aden Körfezi, Nijerya, Endonezya, Singapur vb., korsanlık olayları ve deniz kazalarına etkisi, deniz haydutluğu olaylarının ve deniz haydutluğunun deniz taşımacılığına etkileri

ECO 320 Yönetim Ekonomisi                                           (3-0)3

İktisadi işletmelerde yöneticinin uymakla yükümlü olduğu hukuk kuralları ve mevzuat, kurumsal yönetim ilkelerinin hukuki boyutu, şeffaflık ve hesap verebilirliliğin kriterleri ve hukuksal yaklaşım, yönetim kurulu, çalışanlar, denetim ve menfaat sahipleri arasında ilişkinin hukuki açıdan analizi konuları üzerinde durulacaktır. 

MAN 401 İnsan Kaynakları Yönetimi                            (3-0)3

Personel Yönetimine Giriş/ Personel Politikası/ Is Analizi/ İşgücü Planlaması/ Is gören Bulma ve Seçme/ Is gören Eğitimi ve Gelişimi/ Is gören Değerlemesi/ Kariyer Planlaması/ Is görenlerin Motivasyonu/ Ücret ve Maaş Yönetimi bu ders çerçevesinde ele alınacak konu başlıklarıdır.

MAN 301 Maliyet Muhasebesi                                         (3-0)3

Muhasebecinin örgüt içerisindeki rolü. Finansal muhasebe, maliyet muhasebesi ve yönetim muhasebesi arasındaki farklar. Maliyet muhasebesinin amacı ve temel maliyet muhasebesi kavramları. Tekdüzen Hesap Planı içerisindeki maliyet hesaplarına genel bir bakış. Dolaysız hammadde, dolaysız işçilik ve genel üretim maliyetleri. Maliyet merkezleri ve maliyet dağıtımları (birinci, ikinci ve üçüncü dağıtımlar). Sipariş ve safha maliyet muhasebesi sistemleri.

INT 202  Uluslararası Ticaret                                          (3-0)3

Uluslararası Ticaretin konusu, Bu dersin temel amacı; lojistikle ilgili süreçlerde dış ticaretle ilgili esasların önem ve işlevinin öğretilmesidir. Bu çerçevede; ihracat kavramı ve ihracatın temel esasları, ihracat çeşitleri, ihracatla ilgili kurumlar, ihracat işlemlerinde dokümantasyon, ithalat kavramı ve süreci, ithalatta kullanılan belgeler, , ihracat ve ve ithalatta lojistik, taşıma ve teslim şekilleri ile araçları, fiyatlandırma, ambalaj ve yükleme gibi konular ele alınmaktadır.

MAN 403 Uluslararası Pazarlama                                  (3-0)3

Bu dersin amacı dış pazarlarda potansiyel  fırsatların ve risklerin değerlendirilmesi, uygun dış pazarların seçimi, seçilen dış pazarlara girme stratejileri, dış pazarların ihtiyaçlarına uygun pazarlama araçlarının  geliştirilmesi, yabancı kültür, yasa ve yönetmeliklerin incelenmesidir.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

LAW 341 Uluslararası Ticaret Hukuku                       (3-0)3

Ders kapsamında, Uluslararası Ticaret Hukukunun konusu, kaynakları; uluslararası ticari sözleşmelerin yapılması, tarafların hak ve borçları; uluslararası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkların çözümü; Milletlerarası Tahkim; uluslararası ticarette kullanılan teslim şekilleri; uluslararası ticarette kullanılan ödeme yöntemleri; kambiyo mevzuatı; Türkiye -Avrupa Birliği ilişkileri; Gümrük Birliğinin dış ticaret üzerindeki etkileri; Dış ticarette kullanılan belgeler.

PUB 308 İş İletişimi                                                           (3-0)3

Ders, hem iş dünyasının gerektirdiği yazışmaları yapma ve hem de halkla ilişkiler alanında görsel ve işitsel ortamlar için duyuru, bildiri, açıklama vb. gibi yazıları ve iletişim malzemeleri hazırlama alanında öğrencilerin becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bunu yanı sıra öğrenciler, bu konularda Türkçe’yi ve İngilizce’yi yoğun bir şekilde kullanma fırsatı elde edecektir. Bu kapsamda öğrenciler, genel iletişim konularını gözden geçireceklerdir, mesajların hedef kitleye göre nasıl oluşturulacağını ve kolayca okunabilecek ve anlaşılabilecek mesajların nasıl hazırlanabileceğini uygulamalı olarak öğreneceklerdir, görsel iletişim malzemelerinin ve ortamının etkin bir şekilde hazırlanması konusunda pratik yapma fırsatları bulacaklardır. 

INT 405  Dış Ticaret Finansmanı                                    (3-0)3

Türk ticaret kanunlarına göre anlaşmaların uluslararası satışları, Uluslararası Ticaret Odası tarafından konulan koşullar, uluslararası ödeme koşulları, sonraki ödemeler, açık hesaplar, nakit karşılığı senetler, senet karşılığı poliçeler, dolaşımdaki para, karşıt ticaret, kredi mektupları, uluslararası ticarette kullanılan belgeler, ticari belgeler, resmi belgeler, finansal belgeler, Türk gümrük yasası düzenlemeleri ve genelgeleri, ihracat ve ithalat kanunları prosedürünün ve uygulamalarının yorumlanması, mal geçiş kuralları, bunların düzenlemeleri ve uygulamaları.

IFN 314  E-Ticaret                                                              (3-0)3

Elektronik ticarete disiplinler arası bakış, eleştirel analiz ve takım projeleri. Elektronik ticaretin teknoloji alt yapısı, web tabanlı işletme örnekleri; İnternet ekonomisi ve iş modelleri. İnternette güvenlik, elektronik ticaretin sosyal, hukuki, iş ahlaki ve kamu politikaları boyutu. Web tabanlı işletme için iş planı oluşturulması. Öğrenciler tarafından oluşturulan proje grupları ile sanal iş ortamında web tabanlı işletme projesi oluşturması, geliştirmesi ve uygulaması.

MAN 404 Proje Planlama                                                 (3-0)3

Derste işlenen başlıca konular: proje yönetiminin temel yapıları, işletme projeleri, proje değerlendirilmesi ve seçimi, proje organizasyonu, CPM/PERT yaklaşımı ile proje planlama,bütçeleme, çizelgeleme, proje süresi kısaltılma, kaynak paylaştırma, proje takibi ve bilişim sistemleri,proje kontrolü, tedarik zinciri problemlerinin tartışılması ve proje yönetiminde karar verme, proje yöntemi için web tabanlı çözümler olarak özetlenebilir.

MAN 405 Toplam Kalite Yönetimi                                   (3-0)3

Ders içeriğinde, kalite tanımı, tarihçesi ve gelişim süreci. Toplam kalite, kalite yönetimi; Toplam kalite yönetimi prensipleri. Standardizasyon ve standartlar; TS-ISO 9000 Kalite güvencesi sistemi, uluslararası standartlar. Kalite ödülleri. Kalite maliyetleri. Kalite Geliştirmede Kullanılan Grafik Yöntemler (Histogramlar, Pareto Diyagramı, İshikawa Diyagramı), Takım çalışması. Kıyaslama. Örnekleme, Proses Kontrol, Kontrol Diyagramı Tanımı ve İlkeleri.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

MAN 410 Yönetim Muhasebesi                                        (3-0)3

Yönetim muhasebesine giriş. Maliyet davranışları, faaliyet kaldıracı, katkı payı ve karlılık analizi. Maliyet-Hacim-Kar analizleri. Özel kararlarda geçerli maliyetlerin kullanımı. Maliyetlerin toplanması ve maliyet taşıyıcılarına dağıtılması. Otomasyona dayalı çalışan işletmelerde maliyet yönetimi (ABC, ABM, ve TQM). Karlılık ve maliyet kontrolü için planlama ve performans değerlendirme. Sorumluluk muhasebesi. Hizmet ve üretim işletmelerinde maliyet saptama. Sipariş, safha ve karma maliyet sistemleri. 

MAN 415 Uluslararası İşletme                                        (3-0)3

Stratejik yönetimi anlama ve uluslararası yatırım, uluslararası ticaret ve uluslararası ödeme alanlarında yönetici perspektifine giriş, stratejik meselelerin teşhisi ve analizi, iş hedeflerinin kurulması, stratejilerin formüle edilmesi, stratejilerin işlenmesi ve yorumlanmasındaki problemler, strateji kontrollerinin incelenmesi, yerel ticaretin çokuluslu birliklerin ürün ihracatlarıyla karşılaştırılması. 

MAN 326 Halkla İlişkiler Yönetimi                               (3-0)3

Halkla ilişkilerin tanımı ve halkla ilişkiler karması; halkla ilişkilerin tarihsel gelişimi; halkla ilişkilerde meslekleşme ve temel ilkeler; halkla ilişkiler faaliyetlerinin organizasyonu; kurum içi halkla ilişkiler; halkla ilişkilerde araştırma; halkla ilişkilerde kampanya planlaması; halkla ilişkilerde uygulama; halkla ilişkilerde değerleme; halkla ilişkilerde kullanılan iletişim araçları ve medya ilişkiler i gibi konuları içermektedir. 

MAN 320 Pazarlama Araştırması                                   (3-0)3

Bir firmada pazarlama araştırmasının rolü ve süreçleri ve bir araştırma programının geliştirilmesi; pazarlama araştırması problemlerinin tanımlanması, araştırma tasarlama planı, veri toplama ve analizi, sonuçların ve bulguların rapor edilmesi; araştırma ağırlıklı pazarlama stratejisinin geliştirilmesi. 

MAN 306 Çizelgeleme                                                       (3-0)3

Çizelgeleme teorisi. Model özellikleri. Tek, paralel ve çok makineli çizelgeleme problemleri için genel amaçlı çözüm yaklaşımları (optimizasyon ve sezgiseller). Özel çizelgeleme problemleri. Araç rotalama ve çizelgeleme. ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme teziECO  407 Uluslararası Ekonomi                                     (3-0)3

Uluslararası iktisat ve ticaret kurallarının teorik temellerinin verildiği, ilgili örneklerin açıklandığı bir derstir. Konu başlıkları: Uluslararası Ticaret Teorisi Analizleri, Faktör Donatımı, Uluslararası Ticaret ve Ekonomik Büyüme ve Kalkınma İlişkileri, Uluslararası Ticaret Politikası, İktisadi Birleşmeler, Uluslararası Parasal İlişkiler, Döviz Piyasası Analizleri, Sermaye Akımları, Uluslararası Hizmet Ticareti’dir.

INT 310 Uluslararası Ulaşım Lojistiği                           (3-0)3

Uluslararası fiziksel dağıtım ve lojistik, taşıma şekilleri, sözleşmeler, paketleme, yükleme, sigortalama, serbest bölgeler, limanlar, çevrenin dağıtım maliyetlerine etkisi.

IRE 313 Uluslararası İlişkiler                                         (3-0)3

Uluslararası İlişkilerin temel kavramları; uluslararası düzen kavramı; devletler, etnik gruplar, uluslar üstü örgütler ve uluslar ötesi güçler gibi uluslararası ilişkilerin aktörlerini inceler.

MAN 320 Pazarlama Araştırması                                   (3-0)3

Bir firmada pazarlama araştırmasının rolü ve süreçleri ve bir araştırma programının geliştirilmesi; pazarlama araştırması problemlerinin tanımlanması, araştırma tasarlama planı, veri toplama ve analizi, sonuçların ve bulguların rapor edilmesi; araştırma ağırlıklı pazarlama stratejisinin geliştirilmesi.

INT 405 Dış Ticaret Finansmanı                                     (3-0)3

Taşımacılık ile ilgili uluslararası kurallar, taşımacılık sözleşmeleri, grupların yükümlülükleri, paketleme, deniz nakliyatı, yükleme ve gönderme, transit taşımacılıkta zamanlama ve ulaşım süresi, taşıma ve teminat belgeleri, taşımacılık ile ilgili uluslararası anlaşmaların yorumlanması (TIR, CIM, CMR, IATA, FIATA vb.), Türk ticaret kanunlarına göre anlaşmaların uluslararası satışları, Uluslararası Ticaret Odası tarafından konulan koşullar, uluslararası ödeme koşulları, sonraki ödemeler, açık hesaplar, nakit karşılığı senetler, senet karşılığı poliçeler, dolaşımdaki para, karşıt ticaret, kredi mektupları, uluslararası ticarette kullanılan belgeler, ticari belgeler, resmi belgeler, finansal belgeler, Türk gümrük yasası düzenlemeleri ve genelgeleri, ihracat ve ithalat kanunları prosedürünün ve uygulamalarının yorumlanması, mal geçiş kuralları, bunların düzenlemeleri ve uygulamaları.

INT 406 Uluslararası Lojistik                                         (3-0)3

Bu ders çeşitli taşımacılık sistemlerinin uluslararası bağlamda edinilen kültürler arası deneyimlerin tartışılması üzerinedir. Taşımacılık hizmetlerinin planlanması, uluslararası ticaret, taşımacılığın uluslararası siyasi ve idari yönleri, ekipman yerleşimi, acenteler ve hizmetler, pazarlama ve araştırma teknikleri faaliyetlerinin uygulanabilirliği üzerinde durulmaktadır.

INT 407 Ekonomik Bütünleşmeler                                 (3-0)3

Ekonomik bütünleşmeler dersi, ekonomik bütünleşme tanımı, bütünleşme aşamaları ve nedenleri, ekonomik bütünleşmenin tarihteki örnekleri, uluslararası ekonomik bütünleşmenin kuramsal yaklaşımı, ekonomik bütünleşmenin uluslararası yasal dayanakları, ekonomik bütünleşme ve ulusal ekonomi politikalarının uyumlaştırılması konularını içermektedir.

INT 410 E – Ticaret                                                            (3-0)3

Elektronik işletmenin temel kavramlarına giriş, elektronik ticaretin teknik, hukuki ve finansal altyapısı, bilgi ve iletişim teknolojilerinin tedarik zinciri yönetimi, pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi, insan kaynakları yönetimi gibi temel iş süreçlerinde kullanılması, mobil ticaret, e-ticaret yazılımları, e-ticaretin uluslararası, etik ve sosyal boyutu.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

INT 412 Çokuluslu Şirketler                                          (3-0)3

Yurtdışına açılma kararlarında etkili olan ekonomik ve finansal faktörler, çok uluslu şirketlerin yapıları ve yabancı ülkeye giriş stratejileri, ticaret ve ödemeler dengesine etkilerinin analizi, çok uluslu şirketlerin gelişmekte olan ülke ekonomilerine maliyet ve faydaları ağırlıklı olarak kapsanacaktır.

MAN 401 İnsan Kaynakları Yönetimi                            (3-0)3

Karmaşık örgütlerde insan kaynakları yönetimi; personel seçimi ve alımı; iş başında eğitim ve insan kaynaklarını geliştirerek personelin etkinliğini ve verimliliğini artırmak; performans değerleme, ödüllendirme; motivasyon ve iletişim; çalışanların morali ve üretkenliği; işçi-yönetim ilişkileri, inisiyatif ve güvenlik; şikayetler ve düzeltici disiplin uygulamaları.

MAN 403 Uluslararası Pazarlama                                  (3-0)3

Uluslararası pazarlamanın özüne yönelik analiz; uluslararası pazarlamanın zaman içinde gelişimi, ürün geliştirme ve politikaları; dağıtım; uluslararası pazarlamada çağdaş konular, dünya pazarlarındaki fırsatlar: belirleyici özellikler, strateji seçenekleri ve ortaya çıkan eğilimler; çevresel farklılıklar bağlamında pazarlama düşüncesi ve işleyişinde ortaya çıkan değişik düzenlemeler; Türk teşebbüslerinin uluslararası pazarlarda karşılaştıkları sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik sorunlar.

MAN 415 Uluslararası İşletme                                        (3-0)3

Stratejik yönetimi anlama ve uluslararası yatırım, uluslararası ticaret ve uluslararası ödeme alanlarında yönetici perspektifine giriş, stratejik meselelerin teşhisi ve analizi, iş hedeflerinin kurulması, stratejilerin formülize edilmesi, stratejilerin işlenmesi ve yorumlanmasındaki problemler, strateji kontrollerinin incelenmesi, yerel ticaretin çokuluslu birliklerin ürün ihracatlarıyla karşılaştırılması.

MAN 417 Girişimcilik                                                      (3-0)3

Girişimcilik, ekonomik gelişimi desteklediğinden dolayı üstünde durulması gereken önemli olgudur. Dersin amacı, öğrencilere girişimcilik konusu hakkında temel bilgiler vermek, sahip oldukları girişimcilik potansiyelinin ortaya çıkarılmasında kendilerine destek sağlamaktır. Ayrıca, bu derste öğrenciye iş girişiminde bulunmadan önce nasıl iş planı yapılacağı, yapılması gerekli olan hazırlıklar ve iş kurulduktan sonra kullanılacak olan gerekli metotlar ve konular öğretilecektir.

MAN 421 İthalat-İhracat Yönetimi                                  (3-0)3

Bu ders, pratik örnekler ile ithalat/ihracat işletmelerinin hukuki ve ekonomik sorularını cevaplandırmayı amaçlamaktadır (dış ticaret finansmanı dahil olmak üzere). Dolayısıyla, günümüzde uluslararası işletmelere etki eden hukuki ve ekonomik durumlar incelenmektedir.

MAN 432 Satış Yönetimi                                                   (3-0)3

Satış yönetimi kavram ve tekniklerinin incelenmesi; alıcı-satıcı etkileşimi; satış eyleminin doğası; pazarlama karmasında kişisel satış; pazar ve satış potansiyeli ölçümü; satış tahmin teknikleri, satış bölgeleri; satışçıların işe alımı, seçimi, eğitimi, ücretlendirme, güdüleme, denetleme ve değerlendirilmesi; satış bütçelemesi ve maliyet denetleme çözümlemesi; satış örgütü; örnek olay çalışmaları; pratik uygulamalarda kişi ve/veya grup projeleri.,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,uluslararası lojistik yüksek lisans programları ,uluslararası lojistik yüksek lisans ,uluslararası ticaret ve lojistik yüksek lisans ,uluslararası lojistik ve taşımacılık yüksek lisans ,lojistik yüksek lisans ankara ,lojistik yüksek lisans bursa ,lojistik yüksek lisans bahçeşehir,özel ders,bitirme tezi

Yanıt yok

Bir yanıt yazın

Tez Ödev Talep Formu

Son Faaliyetler
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930